Men det så ikke ut som spillerne til verken Brasil eller Argentina var preget av forurensningen som noen timer tidligere førte til at et internasjonalt sykkelritt i utkanten av Beijing ble kuttet med hele 36 kilometer.

Superclasico-kampene spilles over to kamper. Slik har det gått:
Brasil-Argentina 2-0
2012: Brasil-Argentina 2-1
Argentina-Brasil 2-1 (3-4 e. str.)
2013: avlyst

Argentina kom best i gang i «superclasico de las Americas» på nasjonalstadion i Beijing. Allerede etter syv minutter burde Sergio Agüero hatt straffe etter at han ble felt.

Tardelli-dobbel

I stedet slo Brasil tilbake, og da Zabaleta og Demichelis gikk på samme ball i 28. minutt, sto plutselig Diego Tardelli alene med keeper. Han satte ballen i mål fra skrått hold. Det var 29-åringens første landslagsmål.

Fire minutter senere kom Neymar seg fri og var plutselig alene med keeper. Barcelona-spissen bommet imidlertid på avslutningen.

Fem minutter før pause fikk Argentina en billig straffe. Dommeren mente Ángel Di María ble felt av Danilo. Straffesparket til Lionel Messi var ikke alt for godt plassert, og Brasil-keeper Jefferson reddet straffen.

I 2. omgang var Brasil best. 2-0-målet kom på et hjørnespark. Ballen ble stusset videre og på bakerste stolpe sto Diego Tardelli helt alene. Da var det spilt 64 minutter.

Tre strake seirer

Seieren i Beijing i ettermiddag viser at den nye landslagssjefen Dunga har fått skikk på Brasil etter den triste VM-avslutningen på hjemmebane med 1-7-tap for Tyskland og 0-3 for Nederland.

I høst har Brasil slått både Colombia (1-0) og Ecuador (1-0) før triumfen mot Argentina.

Argentina kom fra 4-2-seier borte mot Tyskland, en kamp Lionel Messi sto over på grunn av skade.

PS! Kaká gjorde comeback for Brasil og fikk de 10 siste minuttene for målscorer Tardelli.