Rooney tok jafs i jakten på målrekord

SKOTTLAND-ENGLAND 1-3 / PORTUGAL-ARGENTINA 1-0 / SPANIA-TYSKLAND 0-1 / FRANKRIKE-SVERIGE 1-0

Tirsdag var det flere saftige privatlandskamper på programmet, blant annet Englands bortekamp i nabolandet Skottland.

Det skulle bli Wayne Rooneys kveld. Manchester United-spissen scoret sitt 45. og 46. mål for det engelske landslaget, og er nå kun tre mål unna Bobby Charltons scoringsrekord.

- Jeg nyter fotballen jeg spiller. Jeg har alltid elsket å spille for England. Jeg er i god scoringsform, og jeg håper det fortsetter. Dersom det betyr at jeg slår rekorden, vil jeg være henrykt, sier Rooney til Sky Sports ifølge BBC.

England vant til slutt 3-1 på Celtic Park i Glasgow.

- Denne kampen er flott for fansen og fantastisk å spille i. Det er ikke min beslutning, men det ville vært flott om vi kan spille flere slike kamper. I kveld var det veldig spesielt for meg, å score to mål for England i Skottland på Celtic Park, sier Rooney.

Mål fra Oxlade-Chamberlain

Hans skotske Manchester United-lagkamerat Darren Fletcher var skuffet etter tapet for nabolandet.

- Det var et derbyoppgjør og vi ønsket å gjøre alle stolte. Vi slapp inn mål på dårlige tidspunkt, sier Fletcher.

Det var Alex Oxlade-Chamberlain som ga engelskmennene ledelsen tirsdag kveld. På Celtic Park ga han England ledelsen etter 32 minutters spill. Det gjorde at engelskmennene gikk til pause med 1-0 ledelse.

Rooney scoret sitt første fire minutter ut i annen omgang med en heading.

Det sto seg helt til sju minutter før slutt da Andrew Robertson reduserte for Skottland, men bare fem minutter før full tid fikk Rooney full klaff på et frispark, og dermed fastsatte han sluttresultatet til 3-1. Det var en fullt fortjent seier.

Messi-Ronaldo-duellen varte 45 minutter

STJERNEDUELL:

Lionel Messis Argentina ble beseiret av Cristiano Ronaldos Portugal.

AP

Noen mil sør møttes Portugal og Argentina på Old Trafford. I opptakten til det oppgjøret var selvfølgelig lagets to kapteiner, rivalene Cristiano Ronaldo og Lionel Messi i fokus. Messi og Ronaldo hilset hjertelig på hverandre før kampstart.

Det ble en heller tam forestilling, og da de to gikk av banen etter 45 minutter sto det 0-0 i kampen, uten at noen av dem hadde klart å markere seg nevneverdig.

Det var 27. gang de to møttes i kamp, og denne gangen ble møtet markedsført med at de hadde verdens beste mulighet til å overbevise juryen om hvem av dem som skulle utnevnes til årets spiller og få gullballen etter årets sesong.

Men i tirsdagens kamp klarte verken Barcelonas Messi eller Real Madrids Ronaldo å spille opp mot sitt beste.

Mot slutten av oppgjøret klarte portugiserne å få en scoring ved Raphael Guerreiro. Han headet inn seiersmålet i det kampen gikk til overtid. Det var andre gang Portugal slo Argentina, og første gang det ble seier siden 1972.

Kroos matchvinner

I Vigo i Galicia møtte Spania-Tyskland, til enda en prestisjetung privatlandskamp. Et skadeskutt tysk lag klarte å kjempe seg til en 1-0 seier over Spania etter en sen scoring av Toni Kroos. Han scoret med to minutter igjen å spille.

Real Madrid-spilleren sendte av gårde et lavt skudd som den spanske reservekeeperen Kiko Casilla rotet i mål. Da scoringen kom hadde reserven akkurat kommet inn og erstattet veterankeeper Iker Casillas.

Etter Tysklands seier vil Spanias landslagssjef Vicente Del Bosque måtte tåle mer kritikk.

- Jeg sitter igjen med positive ting. Det var spillere som gjorde det bra, og vi regner med dem i fremtiden, sier Del Bosque ifølge Marca.

Tyskerne hadde mange av sine faste spillere på skadelisten før kampen, og midtveis i første omgang måtte også Thomas Müller hinke skadd av banen i kampen som gikk i øs-pøsende regnvær.

Været og regnet gjorde at det ikke kunne bli noen god og velspillende kamp, heter det i rapportene fra Vigo.

Frankrike dominerte mot Sverige

Heller ikke møtet mellom Frankrike og Sverige ble målrikt. Frankrike dominerte kampen, og vant 1-0.

MATCHVINNER:

Raphael Varane var en av banens beste mot Sverige. Ikke nok med det - midtstopperen ble også matchvinner.

REUTERS

Den eneste scoringen i kampen kom sju minutter før slutt, og det var Raphaël Varane som scoret. Det var et veldig fortjent mål, for svenskene ble utspilte etter alle kunstens regler, men likevel klarte Erik Hamrens menn å stå imot det enorme presset. Nederlaget ble merkelig nok begrenset til ett mål.

Franskmennene var bedre i alt, og de sto for den reneste oppvisningen mot Sverige. Det var merkelig at det ikke ble mer enn et mål i kampen. Svenskene hadde mer enn nok med å forsvare seg, men i rapportene fra kampen blir det hevdet at de forsvarte seg veldig godt.