Hoff og Borch raskest i semifinalen

Etter å ha vært raskeste båt i forsøkene, fortsatte roerne fra Fana og Horten med imponerende prestasjoner også i dagens semifinaler under ro-VM i Chungju i Sør-Korea.

Hoff og Borch ledet fra start til mål og vant heatet på overbevisende måte. Den norske dobbeltsculleren kom i mål på tiden 6:24:22, foran Tyskland på annenplass og Argentina på tredje.

- Løpet var mindre teknisk vellykket enn forsøket. Vi måtte jobbe litt mer, men det føltes bra, og det var aldri noen desperat roing, sier Hoff.

Hoff og Borch endte på syvendeplass i OL i London i fjor, og er en av de få båtene som fortsatt har uendret mannskap siden OL. De visste hva de skulle gjøre i dagens semifinale, og lot det absolutt ikke være noen tvil om at de fortjente en plass i VM-finalen.

I den andre semifinalen var det Litauen, New Zealand og Italia som tok seg videre.

Finalen går søndag 0830 norsk tid. Etter to sterke løp må de norske herrene finne seg i å være favoritter.

- Vi drømmer om gull, men da er vi nødt til å være iskalde. Det er mange sterke konkurrenter i finalen, sier Hoff.