City-sjefen slaktet dommeren etter dramakamp

Den vanligvis kjølige City-chileneren var het da han møtte journalistene etter 2-2-kampen i London.

- På den første var det felling fra Wilshere på Agüero. På den andre var det klar dytt fra Welbeck på Kompany i feltet, sier Pellegrini etter matchen ifølge ITV.

Han var isolert sett fornøyd med resultatet, som ble til da Martin Demichelis headet inn utligningen syv minutter før slutt etter en corner fra Aleksandar Kolarov.

City satte 1-0 ved hypereffektive Sergio Agüero i 1. omgang. Argentineren vant ballen midt på banen og satte lagkamerat Jesus Navas i arbeid på høyrekanten.

Spanjolens smarte innlegg langs bakken var perfekt i føttene på Agüero, men avslutningen var enda mer intelligent: En ørliten touch med bredsiden sørget både for luft under og skru på ballen, og slik snek de lyseblå til seg en da litt ufortjent ledelse.

VG LIVE:Vi fulgte kampen her!

For Arsenal hadde vært best frem til 1-0. Men etter pause - anført av Jack Wilshere - slo de tilbake.

Wilshere-show

Først trakk midtbanedynamoen elegant av City-backen Gaël Clichy med en dragning og et rykk og løftet vakkert inn utligningen etter at det så ut som om London-laget hadde gått seg fast i Citys forsvarsklister.

Så serverte Wilshere våkent med hodet til Alexis Sanchez etter 74 minutter. Chileneren var nådeløs og følsom i ett og bredsidet inn det som kunne være seiersmålet etter 74 minutter.

Selv om Pellegrini altså hevdet å se ulovligheter før begge scoringene, var måten Arsenal snudde kampen på uvanlig vakre.

Spesielt volleyen fra Alexis Sanchez. Den nyinnkjøpte Arsenal-spilleren flekket av seg trøyen og viste muskler som kunne skremt de fleste. Men ikke Manchester City og Demichelis.

For Argentinas VM-forsvarer headet altså inn 2-2 ni minutter senere. Hverken Mathieu Flamini eller Arsenal-keeper Wojciech Szczesny klarte å stoppe ballen og ergrer seg trolig fortsatt.

- En herlig kamp å spille i med gode prestasjoner over hele banen. I denne typen kamper må du bare være glad for at det ikke går imot deg, sier City-kaptein Vincent Kompany.

De siste syv minuttene og overtiden gikk i surfebølger. Begge lag virket desperate etter tre poeng. Blant annet hadde City to forsøk i stolpene - en suser Kolarov og en etter litt småkomikk mellom Arsenal-spillere.

Men det ble altså 2-2. Innbytter Edin Dzeko hentet fram det beste i Szczesny da han forsøkte seg på overtid. Returen trillet tidligere Arsenal-spiller Samir Nasri i nettet, men da var han vinket av for offside.

- Jeg synes vi viste styrke ved å komme tilbake på 0-1. Når vi har 2-1, er vi skuffet over ikke å vinne, vurderer Jack Wilshere etter matchen.

Tvilsom handssituasjon

Arsenals nummer 10 scoret sesongens første for egen del og var stinn av vilje i klubbens første storkamp i 2014/15.

- Jeg blir bedre og bedre for hver kamp. Jeg kom meg fort etter England-kampen (mot Sveits mandag) og vi følte oss friske. Det viste vi på måten kampen startet på, sier Wilshere til BT Sports.

Engelskmannen var riktignok heldig da dommer Mark Clattenburg unnlot å drømme straffe til City da Wilshere handset i eget felt sent i 2. omgang.

- I en annen kamp kunne det kanskje vært straffe, men det var ikke med vilje, innrømmer Wilshere.

Også der var Pellegrini nådeløs i dommerkritikken etter matchen. Der hadde han muligens også en bedre sak enn hva tilfellet var med Arsenal-scoringene.

- Ballen traff Wilshere to ganger i hånden foran assistentdommeren, sier Pellegrini - som hevder han tok av Agüero fordi han fryktet Clattenburg ville gi argentineren rødt kort.

To debutanter

Før matchen var det knyttet mest spenning til Arsenals nysignering Danny Welbeck. Også Frank Lampard debuterte i lørdagens kamp. Mens Welbeck var aktiv og pågående, slet veteranen Lampard i sin 578. ligakamp (West Ham, Chelsea og nå Manchester City). Den New York City-utlånte midtbanemannen hadde ikke Premier League-tempoet inne og ble byttet ut med pause.

Welbeck traff stolpen etter 12 minutter, etter å ha snappet en City-pasning og satt fart mot mål. Men innsiden av stangen nektet han drømmedebuten foran sine nye supportere. Noen minutter før slutt ble landslagsspilleren byttet ut. Da han gikk av fikk han fysikalsk hjelp fra Arsenals støtteapparat.

pVISTE MUSKLER: Alexis Sanchez satte fyr p Arsenal-supporterne med en nydelig bredside som ga 2-1. Men motstander City kom tilbake.br//p

VISTE MUSKLER: Alexis Sanchez satte fyr på Arsenal-supporterne med en nydelig bredside som ga 2-1. Men motstander City kom tilbake.