Brown endte sin 118 dager lange måltørke med offside-scoring

Glimt - Vålerenga 1-1 (0-0).

BODØ (Dagbladet): 24-åringen fra Jamaica har slitt bikkjetungt siden han scoret Vålerengas mål i hjemmetapet 1-2 mot Rosenborg 6. juni.

Selfie-flause

I mellomtida har Deshorn Brown vært mest kjent for den famøse selfien han presset Lionel Messi til å være med på en selfie - på banen, rett etter kamp - da Jamaica møtte Argentina i Copa America i slutten av juni.

- Du ble mer kjent for Messie-selfien enn for scoringer i Norge?

- Ja, men det gjør meg ingenting. Jeg hadde spilt mot verdens beste fotballspiller, og sjansen bød seg for å ta et bilde. Det er et minne jeg kommer til å verdsette i hjertet mitt for alltid, og jeg kommer aldri til å angre på det øyeblikket, sier Brown til Dagbladet.

I perioden er han også blitt godt kjent for å brenne tildels klare målsjanser.

Men etter 118 dager var måltørken over.

Offside-scoring

Robert Lundstrøm banket løs fra over 30 meter. Glimt-keeper Pavel Londak klarte såvidt å slå ballen opp i tverrliggeren. En klart offsideplassert Brown kom styrtende, og satte ballen i mål.

- Det var offside ja, og scoringa skulle ha vært annullert. Men vi burde ha avgjort kampen lenge før scoringa kom, sier Kjetil Rekdal etter kampen.

- Jeg luktet en retur på langskuddet, og bråsnudde for å løpe tilbake mot mål. Returen kom, og jeg satte ballen i mål. Om jeg var offside eller ikke har jeg ingen formening om, sier Deshorn Brown til Dagbladet.

- Veldig deilig

Scoringen kom da knappe timen var spilt, og Vålerenga oppnådde plutselig full kontakt med lagene foran på tabellen - og var med i kampen om de fire øverste plassene i Tippeligaen - plasser som trolig gir spill i Europa neste sesong.

Enga avslutter forøvrig sesongen med to kamper mot to av konkurrentene, hjemme mot Odd og borte mot Strømsgodset. Og før det står Sarpsborg (h) og Haugesund (b) for tur.

- Hvor deilig var det å score igjen?

- Veldig deilig. Men jeg har ikke stresset med mangel på mål. Andre har vært mer opptatt av dette enn meg, sier Brown.

Enga-dødaren

Men dessverre for Vålerenga var Trond Olsen fortsatt på banen for Glimt. Lynvingen er Vålerenga-dødaren fremfor noen, og 12 minutter før slutt scoret han i sin fjerde kamp på rad mot Oslo-klubben.

Olsen stormet gjennom på en flott pasning fra Anders Karlsen, og avsluttet kontringen ved å banke ballen i mål med sitt "svake" høyrebein.

Dermed er Olsen oppe i 11 seriemål, og har bare fem mann foran seg på toppscorerlista.

- Det var ikke bra nok av oss i dag, men vi kjempet oss tilbake og reddet det ene poenget, sier Trond Olsen til TV 2.

Samtidig torpederte han trolig Engas muligheter til å spille seg opp i topp 4 på tabellen.

Nitrist før pause

Vålerenga hadde ballen mest også i blåsten og pøsregnet før pause. Oslo-gjengen stod også for den nitriste omgangens tre eneste tilbud.

Men Deshorn Brown slet på dette tidspunkt fortsatt med å omsette sjanser i mål, og jamaicaneren klarte ikke å overliste Glimt-keeper Londak da han ble spilt fri og fyrte av i glimrende posisjon før fem minutter var gått. Londak reddet pent.

Etter 25 minutter satte Zahid ballen i stanga, og fem minutter seinere headet Einar Jääger like utenfor.

Men etter de siste 45 hadde Vålerenga fått Brown til å score - og atter sikret nærkontakt med tetsjiktet vi Tippeligaen.